Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2020 | 4685 vizualizari

 

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri apă rece
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150 gr unt rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 400 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de smântână
  • roșii cherry
  • ouă de prepeliță
  • 1 fir de praz
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță ulei
  • puțin oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita:

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.

Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.

Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu.

Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.

Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.

Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.

Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânză și praz.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale.

Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm.

Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.

Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză.

Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.

La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.

Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.

Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.

O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.

O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sidy 1

29.01.2020, 07:12

E grozava si mi-e...foame !

mihaelar63 1

22.11.2020, 14:21

O mananci cu ochii , nu alta

Anett 1

24.02.2022, 11:56

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti